Pääsivu
Ajankohtaista -
blogi
Intuitiivinen parantaja - Valon kosketus hoitaja
Kalevalainen jäsenkorjaus / Kuppaus
Koulutettu hieroja
Klassinen hieronta
Magneettikivihieronta
Muut hoidot
Eläimet
Linkit
Yhteystiedot / Facebook

Kalevalainen jäsenkorjaus

Jäsenkorjaajien taidot perustuvat vanhoihin kansanparannuksen saloihin ja ovat siirtyneet opetettuna perintönä sukupolvelta toiselle tai opettajalta oppilaalle. Opetus toimii nykyäänkin oppipoika-kisälli-mestari -opetusjärjestyksessä.

Kalevalainen jäsenkorjaus pohjautuu mobilisaatiohoitoon, joka kattaa tukielinsairauksien koko alueen. Nivelten luonnollisia liikeratoja ei ylitetä missään vaiheessa.

Kalevalainen jäsenkorjaus käsittää kaikki liikeratoihin vaikuttavat anatomiset osa-alueet lähtien liikkeelle jaloista päätyen kallon takaosaan ja purentalihaksiin. Lihasten käsittely ja rentouttaminen liittyvät myös aina jäsenkorjaushoitoon. Siinä vapautetaan lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan, jossa kehon puolustuksella ei ole tarvetta.

Ihminen on anatominen kokonaisuus, ja häntä tulee käsitellä kokonaisuutena. Hoidon aluksi on selvitettävä vaivan aiheuttaja, jotta voidaan huomioida kaikki anatomiset poikkeavuudet.

Hoito sopii erinomaisesti myös hoitojen ennaltaehkäisyyn ja rentoutumiseen.

Hoidossa mobilisoidaan niveliä ja parannetaan sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta venyttämällä niitä asiakkaan omaehtoisia liikeratoja hyödyntäen.

Hoitomuoto sopii kaikenikäisille pienistä lapsista vanhuksiin. Asiantunteva sekä ammattitaitoinen hoitaja tietää missä tapauksessa hoito ei sovi asiakkaalle.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä tuloksia mm.

pään alueen hoidoissa ( jännityspäänsärky, purentahäiriö, kasvosärky)
hartia- ja niskakipujen, huimauksen ja päänsäryn hoidossa
yläraajojen hoidossa (käsisäryt, tenniskyynärpää, kipuolkapää)
yläselän kiputilojen hoidossa
kieroselkäisyyden hoidossa
alaselän kiputilojen hoidossa
alaraajojen kiputilojen hoidossa
jalkojen pituuserojen hoidossa

Hoidon kesto n. 1,5-2 h

Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimikkeen käyttöoikeuden saa vain Kansanlääkintäseura ry:n kouluttama henkilö. Euroopan Yhteisön Harmonisointivirasto on suojannut Kalevalainen jäsenkorjaus -tavaramerkin Kansanlääkintäseura ry:lle v. 2005. Nimikkeen käyttöoikeus edellyttää seuran jäsenyyttä sekä joka toinen vuosi osallistumista täydennyskoulutukseen..