Pääsivu
Ajankohtaista -
blogi
Intuitiivinen parantaja - Valon kosketus hoitaja
Kalevalainen jäsenkorjaus / Kuppaus
Koulutettu hieroja
Klassinen hieronta
Magneettikivihieronta
Muut hoidot
Eläimet
Linkit
Yhteystiedot / Facebook

Purentalihasten manuaalinen käsittely

Purentahäiriöt saavat usein alkunsa hampaiden epätasaisesta purennasta. Nykypäivän kiireinen elämäntahti on omiaan pahentamaan tilannetta.

Puhutaankin stressi- eli yöpurennasta, bruksismista. Siinä henkilö puree hampaitaan yhteen lähinnä nukkuessaan niin voimakkaasti, että hampaiden kiille vaurioituu ja leukanivelet sekä purentalihakset rasittuvat. Monesti tätä tapahtuu myös ihan päivällä normaalien arkiaskareiden aikana, että takahampaat purraan tiukasti yhteen ja kasvojen sekä niskahartia alueiden lihakset ovat jatkuvassa jännityksessä, jota ei tiedosteta.

Kasvojen hyvinvointi lähtee koko kehon hyvinvoinnista ja vartalon lihastasapainosta. Jalkojen pituusero heijastuu aina leukanivelen virheasentoon asti ja purentalihasten kireydellä on suora yhteys mm. hengitykseen. Jännitystila aiheuttaa leukaan väärän asennon, joka taas vaikuttaa kurkunpään liikkeeseen ja hengitykseen. Niskan ja pään asennon korjaannuttua usein myös hengitys syvenee.

Lihaskireyksien poistaminen kasvoista, kaulan/niskan ja dekolteen alueelta parantaa muun muassa pään asentoa ja verenkiertoa. Kireät purentalihakset muuttavat, jopa kasvonpiirteitä ja aiheuttavat monenlaisia pään alueen vaivoja. Purentalihasten jännitystiloista kärsivien on syytä lopettaa mm. purukumin jauhaminen, koska se rasittaa leukalihaksia.

Purentalihaksia käsitellään hieromalla suun ulkoisia ja sisäisiä lihaksia käyttäen apuna trigger-pisteitä.